"Širiti mrežo zaupanja vrednih ponudnikov domače hrane"

V Moji kmetiji razumemo večstranske učinke nakupovanja lokalne in domače hrane, zato že več let vzpostavljamo verigo slovenskim ponudnikov - kmetov, obrtnikov, rokodelcev - ki lahko prek naše trgovine svoje pridelke in izdelke predstavijo slovenskemu potrošniku. 

Med najbolj očitnimi pozitivnimi učinki širitve prakse kupovanja pri nas pridelane in predelane hrane naj izpostavimo zgolj nekatere:

  1. Sveža hrana

Hrana je eden od tistih produktov, kjer za razliko od raznih tehnoloških ali modnih branž oddaljenost izvora šteje mnogo bolj večstransko kot zgolj časovno. Hrana, ki je pridelana blizu kupčevega doma, je bolj sveža, saj prestala dolgih transportov iz različnih koncev sveta. Zaradi tega boste v naši trgovini vsaj v kategoriji sadja in zelenjave našli predvsem sezonske produkte, saj je pridelava v rastlinjakih omejena.

2. Trajnostni pogled

Poleg vprašanja svežine hrane je kupovanje slovenske hrane naša prva izbira tudi iz okoljskih razlogov. Dolgi transporti po nepotrebnem onesnažujejo ozračje, hkrati pa bi zapostavljanje lokalnih kmetov tudi ne delovalo trajnostno v smislu ohranjanja obdelanega in poseljenega podeželja.

3. Povečevanje domače samooskrbe

V kriznih časih, pa tudi sicer, je vprašanje samooskrbe še posebej pomembno. Z našo platformo "Moja kmetija" želimo dodati svoj doprinos k povečevanju slovenske samooskrbe s temeljnimi prehranskimi produkti.

4. Podpora našim rojakom

V Moji kmetiji verjamemo, da s kupovanjem lokalne hrane ravnamo družbeno odgovorno tudi v smislu upoštevanja posebej ranljive situacije slovenskega kmeta v kontekstu odprtega trga Evropske unije, ki še posebej na področju kmetijstva, kjer imajo produkti pogosto precej kratek rok uporabe, predstavlja poseben izziv za ohranjanje življenjskega stila in kulture slovenskega podeželja.

Naša ponudba je iz vseh zgoraj omenjenih razlogov sestavljena izključno iz produktov iz slovenskih kmetij, domačij in obrtniških delavnic. Prijazno vabljeni k ogledu naše ponudbe!